Novosti

Kendo

Iaido

Galerija

O klubu

Linkovi

Kontakti

 

O KLUBU

Entuzijazam troje vježbača doveo je nakon par godina vježbanja u izrazito teškim uvjetima do osnutka Kendo kluba "Agatsu" 2001. godine.
Iste godine uz pomoć g. Franka Jaehnea uspostavljena je suradnja sa Sveučilišnim kendo klubom u Mainzu, a time i praksa redovitih seminara u Hrvatskoj, te sudjelovanja na međunarodnim seminarima i natjecanjima.

Godine 2003. uz pomoć g. André Raboena iz Nizozemske sa radom je započela i iaido grupa koja od 2005. djeluje pod tehničkim vodstvom Hunora Mihalika Senseia (7. Dan Iaido, 6. Dan Kendo) iz Mađarsko-Japanskog kendo kluba u Budimpešti. Od 2009. godine Klub uspostavlja i blisku suradnju sa budimpeštanskim kendo i iaido klubom Főnix i njegovim voditeljem Tiborom Bárányem Senseiem (7. Dan, Renshi) koji je od 2010. godine i tehnički savjetnik Hrvatskog kendo saveza. Od 2010. godine do 2013. godine radu Kluba sudjelovao je i Dr. sc. Lorant Hatvani (5. Dan) iz kendo kluba u Szegedu.

Nakon osnivača i prvog predsjednika (2001-11) Roberta Kroga, Klubom predsjeda Tina Filjak- Juračić (2011 - ), a glavni instruktori u klubu su Tomislav Pandurić (5. Dan) i Igor Sviben (4. Dan).

Svi instruktori iz kluba , osim što još uvijek redovito sudjeluju na domaćim i međunarodnim seminarima, su uspješno sudjelovali i završili pozivni seminar u Kitamotu (Japan), koji se organizira od strane AJKF i IKF-a. Od 2011. i prve godine održavanja državnog prvenstva Agatsu postiže iznimne rezultate u svim kategorijama.
Tako da do sada ima višestruku prvakinju u ženskoj kategoriji, višestruke prvake u ekipnoj kategoriji te u prestižnoj muškoj dan kategoriji drži titule pet godina zaredom.